
Hakkımızda
Sinaî Mülkiyet Derneği olarak, fikri mülkiyet haklarının korunması, geliştirilmesi, sektörümüze ait sorunların aşılması ve toplumda bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla bir araya geldik. Patent tescili, marka tescili, tasarım tescili ve telif hakları gibi fikri mülkiyetin tüm alanlarında sektörel sorunları çözmeyi, yenilikçi çözümler üretmeyi ve bu alanda faaliyet gösteren kişi ve kurumlara destek olmayı hedefliyoruz.
Sektörde yaşanan hukuki belirsizlikler ve uygulama eksiklikleri, gelişimin önünü kesebilir. Sinaî Mülkiyet Derneği, bu sorunlara sürdürülebilir çözümler geliştirerek sektörün sağlıklı bir şekilde büyümesini desteklemektedir.
Amacımız, fikri ve sınai mülkiyetin ekonomik ve toplumsal kalkınmadaki önemini aktarırken, sürdürülebilir çözümlerle sektörün ve meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmek ve uygulamaya koymaktır. Yine sektörel gelişimin, teknolojik yeniliklerle eş zamanlı ilerleyebilmesi adına, eğitim süreçlerine de ağırlık vermek ve liyakatlı bir oluşum yakalamaktır.
Fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak, toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve sektörün karşılaştığı sorunlara yenilikçi çözümler üretmek. Tüm meslektaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışarak, sürdürülebilir ve kapsayıcı projelerle sektörümüze ve ülkemize katkıda bulunmak.
Fikri ve sınai mülkiyet alanında ulusal ve uluslararası platformda referans kabul edilen, yenilikçi ve çözüm odaklı projeleriyle sektörün gelişimine yön veren lider bir sivil toplum kuruluşu olmak.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Eğitim Programları: Toplumu ve sektördeki meslektaşlarımızı fikri mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirmeye yönelik eğitimler ve seminerler çalışmaları düzenlemek.
Sektörel Sorun Analizleri: Sektördeki temel sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için araştırmalar yürütmek ve raporlar hazırlamak ve çözüme yönelik faaliyetleri sürdürmek.
Sektörel İş Birlikleri: Birlikten kuvvet doğar! Dernek, çeşitli sektörlerden paydaşlarla iş birliği yaparak daha geniş bir etki alanı yaratmak.
Ulusal ve Uluslar arası Projeler: Yerel girişimcilerin desteklenmesi, bölgesel kalkınma projeleri, üniversitelerle yapılan iş birlikleri, Küresel düzeyde uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmak, derneğin projeleri arasındadır.
Dijitalleşme ve Yeni Trendler: Teknoloji hızla değişiyor. Fikri ve sınai mülkiyet sektörü bu değişime nasıl ayak uyduracak? Dijital platformlarda fikri hakların korunması artık her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Yeni trendler ile gelecekte fikri ve sınai mülkiyetin